Boomschors om uw tuin efficiënter te onderhouden!

Het gebruik van boomschors is de laatste jaren aan een opmars bezig. Enkele reden hiervoor zijn dat boomschors een natuurlijk product is en een verzorgde indruk geeft die uw tuinperken een frisse en onderhouden uitzicht bezorgd. Boomschors werkt onkruidwerend en voorkomt dat de grond uitdroogd. Het is een laag van 5 tot 10 cm aan te brengen op een - bij voorkeur - onkruidvrije ondergrond. U doet er dus goed eerst ervoor te zorgen dat u al het onkruid verwijderd heeft.

Boomschors
Om helemaal zeker te zijn dat u achteraf geen onkruid meer terug krijgt kan u best eerst anti-wortdeldoek leggen voor u de boomschors aanbrengt. Het anti-wortdeldoek zorgt ervoor dat eventueel onkruid geen kans meer krijgt om te groeien. Afhankelijk van hoeveel boomschors u nodig heeft, kan u kiezen om boomschors in zakken te kopen of in bulk. Hoewel enige kanttekening moet gemaakt worden bij de boomschors in zakken. Deze is in vergelijking met boomschors in bulk veel duurder. De rede hiervoor ligt voor de hand sinds er verpakking en extra productiekosten komen kijken bij het maken van de zakken boomschors.

Boomschors in bulk bestellen

Wij promoten daarom meer onze schors die in bulk kan geleverd worden. Dit is uitgedrukt in m³. Uiteraard is het te begrijpen wanneer u geen 1m³ boomschors of meer nodig heeft, u opteert voor zakken boomschors. U ziet dus dat het prijsverschil aanzienlijk is! U kan daarom beter met enkele mensen (buren of familie,...) overleggen en één grote bestelling plaatsen waardoor u niet over en weer moet rijden voor uw boomschors maar dat deze aan huis geleverd wordt.

Bovendien heeft u geen onnodig afval van de plastieke verpakkingen en spaart u zo het milieu! Boomschors komt van de zagerijen die de bomen ontdoen van hun schors, deze schors wordt dan gemalen om kleinere stukken te verkrijgen. Deze gemalen schors wordt dan afgezeefd om de gewenste maten te verkrijgen. Door de vraag naar meer groene energie wordt er veel schors verbrand voor het maken van ("groene" ?) elektriciteit. Dit heeft er toe geleid dat boomschors de laatste jaren in prijs is gestegen. Aarzel niet ons te contacteren met al uw vragen.


 
 
Boomschors.eu